Hamilton: "Persoonlijke problemen hinderden me"

Lewis Hamilton heeft toegegeven dat zijn afhaken in de titelstrijd in de Formule 1 te wijten is aan persoonlijke problemen. De McLaren-rijder wilde niet ingaan op de exacte oorzaak, maar zei tegen de BBC dat 'invloeden van buitenaf' hem hinderden.

"Op persoonlijk vlak is alles niet zo soepel en vrolijk verlopen als in het verleden. En wat ik die is een combinatie van veel factoren. Het is geen kwestie van slechts arriveren op het circuit en rijden. Het gaat ook om verschijning, je stemming, de mensen om je heen, inclusief familie en vrienden, en de tijd die je alles en iedereen kunt geven," zei Hamilton. Hij beëindigde eerder dit jaar de zakelijke relatie met zijn vader die al die jaren zijn manager was.

"Als een van die dingen ontbreekt en niet alle puzzelstukjes op zijn plaats zitten, wordt het heel moeilijk om de rest van je leven gemakkelijk in te vullen. Mijn plan is om nu alles af te sluiten en ervoor te zorgen dat ik volgend jaar niets meer aan mijn hoofd heb," zei de Brit die dit jaar vierde werd in de titelstrijd. Hij vergelijkt zich met Tiger Woods die veel over zich heen kreeg. "Hij heeft veel te verduren gekregen, maar hij speelt nog altijd. Hij slaat nog pars en birdies, maar voor hem is het een slecht jaar, terwijl als alles klopt hij geweldig kan spelen."