Cech: "Ik mis de chemie bij Chelsea"

Chelsea bevindt zich in de hoek waar de klappen vallen. Maandag wist de ploeg van Carlo Ancelotti weer niet te winnen, tot afgrijzen van Petr Cech.

Chelsea liet de laatste acht wedstrijden in de Premier League liefst achttien punten liggen, de slechtste reeks van The Blues sinds 1998. Momenteel staat de topclub zesde. "We zijn niet meer gewend aan het niveau dat Chelsea nu laat zien", aldus Cech op de officiële website van de FIFA.

"De realiteit is dat we niet de juiste keuzes maken op het veld. Zowel op aanvallend als verdedigend vlak. We maken veel fouten en worden daarvoor bestraft", vervolgt de doelman. "Aan het begin van dit seizoen kregen we nauwelijks goals tegen en scoorden we er op los. Nu gebeurt dat niet meer, helaas.."

Cech ziet de ernst van de situatie in. "Niemand is blij met de huidige situatie. Ik mis de chemie in onze ploeg. We blijven echter zoeken naar de oplossing en blijven hard werken. We gooien de handdoek nog lang niet in de ring. In de voetballerij kan alles snel veranderen."