'Velen nemen goedkopere zorgverzekering'

Een recordaantal Nederlanders is op zoek naar een nieuwe zorgverzekering. Volgens Verzekeringssite.nl stapten nog nooit zo veel mensen over op een goedkopere verzekering sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006.

De vergelijkingssite constateert dat veel mensen op de valreep overstappen naar een goedkopere verzekeraar. Volgens de site zijn dat er dit jaar twee keer zo veel als vorig jaar. Het percentage overstappers dat per 1 januari wisselt van zorgverzekering komt daarmee uit op bijna 8 procent.

Volgens Verzekeringssite.nl gebruiken veel mensen hun vrije dagen tussen kerst en de jaarwisseling om op zoek te gaan naar een goedkopere zorgverzekeraar. Opvallend veel mensen kiezen voor een internetverzekering. De meesten kiezen niet voor een minder uitgebreide dekking om te besparen.

In november en december zijn 80 procent meer vergelijkingen voor de zorgverzekering gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vorige maand maakten vergelijkingssites al bekend dat het verschil tussen de goedkoopste en de duurste basispremie op jaarbasis 275 euro is. Dat verschil was sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel nog niet zo groot.

De gemiddelde basispremie is volgend jaar 105 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent ten opzichte van dit jaar. Mensen kunnen nog tot 1 januari overstappen van zorgverzekering.