"Balotelli heeft dezelfde problemen als Cristiano Ronaldo had"

De eerste maanden van Mario Balotelli bij Manchester City verlopen niet vlekkeloos. Een kwestie van gewenning, meent trainer Roberto Mancini.

Mancini heeft aangegeven dat de problemen met Balotelli bij Manchester City te maken heeft met het feit dat hij zich nog niet op zijn plek voelt in Engeland en bij de club. Dat meldt The Daily Mail.

Sportsmail onthulde eerder dat het 20-jarige talent last had van chronische heimwee en dat hij terug wilde keren naar zijn thuisland. Mancini denkt echter dat hij het tij kan keren. Zo gaf hij Balotelli een basisplaats in de wedstrijd van dinsdag tegen West Ham United. De Italiaans international was daarin direct trefzeker.

Tegenover de Gazzetta Dello Sport gaf Mancini aan: "Hij moet dit land nog leren kennen en het voetbal van hier voordat hij het beste van zichzelf kan laten zien"

"Hij kan beslissend zijn in elke wedstrijd," vervolgde Mancini. "Mijn assistant, Brian Kidd, heeft mij verteld dat Cristiano Ronaldo dezelfde problemen had, toen hij bij United kwam. Hij had tijd nodig om zich aan te passen."