Grote weersproblemen in VS

Sneeuwjachten hebben zondag verkeersproblemen veroorzaakt in het zuiden en oosten van de Verenigde Staten. Honderden vluchten zijn geannuleerd.

Delen van het zuiden van de VS beleefden een witte kerst, voor het eerst sinds de jaren tachtig van de negentiende eeuw. Op tientallen plaatsen deden zich door de gladheid verkeersongelukken voor.

De problemen verplaatsten zich met een koudefront mee naar het noordoosten, waar 15 tot 40 centimeter sneeuw werd verwacht. Luchtvaartmaatschappijen schrapten honderden vluchten, bij de luchthavens in en rond New York City al bijna duizend.

De burgemeester van Philadelphia riep burgers op thuis te blijven en in Maryland, Virginia en North Carolina werd de noodtoestand uitgeroepen. Spoorwegmaatschappij Amtrak annuleerde in Virginia verscheidene passagierstreinen.

De sneeuwval ging gepaard met harde windvlagen. "Wij dringen aan op uiterste voorzichtigheid als u moet reizen", zei gouverneur Bob McDonnell van Virginia. "Probeer vroeg thuis te zijn en als u niet hoeft te reizen, reis dan niet."


Grote weersproblemen in VS (Foto: Novum)