[NK sprint] Moeizame voorbereiding team LIGA

Tijdens het NK sprint, dat morgen van start gaat, zijn alle ogen gericht op Team LIGA. Deze formatie is nieuw en heeft drie potentiële titelkandidaten binnen de gelederen, namelijk Margot Boer, Annette Gerritsen en Marianne Timmer. Toch kent alleen de eerstgenoemde schaatsster tot nu toe een vlekkeloze voorbereiding.

Gerritsen traint pas sinds kort weer voluit, nadat ze was hersteld van een blessure aan haar hamstring. "Ik ben er niet helemaal gerust op, maar dat is logisch. Wedstrijden op topniveau heb ik dit seizoen niet gereden en de hamstring is ook nog niet volledig belast. Maar ik heb al wel testwedstrijden gereden én gewonnen, dus er is alle reden tot vertrouwen", liet ze weten.

Timmer was vorige week ziek en miste een groot deel van de voorbereiding. "Topfit ben ik nog niet, maar zo ziek als ik de afgelopen dagen was, ben ik zeker niet meer. Ik heb er alweer een uitstekende training opzitten en dat geeft de burger moed. Als ik fit ben, kan ik er zomaar staan. Dat hebben we in het verleden vaak genoeg gezien. Toch is het jammer dat ik vorige week niet volle bak heb kunnen trainen, zoals de bedoeling was."