HRT spreekt met zes rijders

Hispania Racing-eigenaar José Ramón Carabante zegt met een zestal rijders in gesprek te zijn om de stoeltjes voor volgend seizoen in te vullen. Haast heeft de Spaanse Formule 1-renstal evenwel niet.

HRT is het team met het minste geld in de F1 en liet dit afgelopen seizoen merken door Bruno Senna, Karun Chandhok, Christian Klien en Sakon Yamamoto te laten racen. Wie de zitjes in 2011 gaan bezetten is nog verre van duidelijk. "We onderhandelen met vijf á zes coureurs en er zal het één en ander veranderen," zei Carabante tegen Marca. "Er zijn veel mogelijkheden en we willen de juiste keuze maken, dus we maken onze beslissing sowieso pas volgend jaar."

De Spanjaard wil de juiste rijders voor volgend seizoen kiezen en met hen een stap voorwaarts maken. "We zijn ambitieus, maar ook realistisch. We weten dat het onmogelijk is om volgend jaar ineens vooraan te staan, dus het is onze intentie om net achter teams als Force India en Toro Rosso aan te sluiten," zei de Spanjaard die beseft dat Formule 1 een langetermijnvisie nodig heeft. "We willen blijven leren en stap voor stap vooruitgaan."

Carabante legde ook uit waarom hij uiteindelijk niet met Toyota samen is gaan werken. "Onze Cosworth-motor paste niet in de Toyota-bolide, en we kunnen onze overeenkomst met Cosworth niet zomaar opzeggen. We werken inmiddels echter al geruime tijd met de hulp van enkele andere partners aan een auto voor volgend jaar. We bouwen de auto in Engeland en Duitsland. Het ontwerp is hoopgevend, terwijl ik er ook zeker van ben dat de bolide op tijd af is om - in tegenstelling tot in 2010 - mee te doen aan de wintertests voor aanvang van het seizoen."