Paul McCartney biedt nummers aan voor Rock Band

Paul McCartney stelt zijn muziek beschikbaar voor het spel Rock Band. Gamers kunnen vanaf dinsdag vier solonummers van de ex-Beatle downloaden in de Rock Band-webwinkel voor de Xbox 360. Vanaf 4 januari zijn de klassieke hits van McCartney ook beschikbaar voor de Nintendo Wii en een dag later voor de Playstation 3.

De nummers Band on the Run, Helen Wheels en Let Me Roll It zijn afkomstig van McCartneys album Band on the Run uit 1973. Dit album werd in oktober opnieuw uitgegeven in een verbeterde geluidskwaliteit. Maybe I?m Amazed is afkomstig van Paul McCartneys debuutalbum McCartney uit 1970. Ook dit nummer is digitaal verbeterd.

In Rock Band kunnen gamers muziek naspelen van beroemde artiesten door gebruik te maken van plastic instrumenten. Zo kunnen gamers gitaarspelen, drummen, zingen of op een keyboard spelen. Door op het juiste moment de knoppen in te drukken kan de speler zich een rockster wanen.

De bundel van Paul McCartneys nummers wordt voor omgerekend 5,29 euro verkocht als het Celebrating Band on the Run-pakket. De nummers zijn ook los verkrijgbaar voor 1,49 euro. Naast de hits van Paul McCartney zijn ook de nummers Cities in Dust van Siouxsie and The Banshees en Open My Eyes van Inhabited binnenkort beschikbaar.


(Foto: Novum)