De Boer: "Bezetting voor de goal kan wat beter"

Frank de Boer heeft ook zijn derde wedstrijd als trainer van Ajax winnend afgesloten. Gisteravond was Ajax met 1-0 te sterk voor AZ.

"Dat je wint is mooi meegenomen natuurlijk, maar ik denk dat we ook goed spel hebben laten zien. Dat is het belangrijkste", zei de trainer na afloop van de wedstrijd tegenover Eredivisie Live.

"We hebben goed gespeeld en dan komen de punten vanzelf. Ik ben zeer tevreden over hoe mijn jongens gespeeld hebben. We hebben gehamerd op het vroeg druk zetten op de tegenstander. Zij hebben alleen maar lange ballen kunnen geven, de hele wedstrijd lang. Complimenten aan de jongens die dat negentig minuten hebben volgehouden."

AZ kreeg amper een kans, maar bleeft toch hoop houden doordat Ajax de wedstrijd niet in het slot gooide. "Ze hebben een goede keeper op de goal staan. Het was allemaal net niet, maar we hebben weinig weggegeven. In de eerste helft denk ik maar één kans, met Enoh die bijna in zijn eigen goal schoot. En in de laatste minuut kwamen ze er met Martens goed uit. We hadden het eerder moeten beslissen, maar nogmaals, ik ben zeer tevreden over hoe we gespeeld hebben."

Nu de winterstop is aangebroken kan De Boer zich gaan bezighouden met het trainingskamp. Hij weet waar er aan gewerkt moet worden. "De bezetting voor de goal kan soms wat beter, dat er niet één man in de zestien staat. Maar ik ben tevreden. We hebben jongens met een fantastisch schot, waaronder Sulejmani, Ebecilio en Eriksen. Maar we moeten vaker proberen om een steekbal achter de verdediging te krijgen. Iedereen moet gefocust zijn op het belang van Ajax."