[PDC] King en Priestly eenvoudig verder

Donderdagavond stonden de laatste partijen uit de eerste ronde van de PDC World Darts Championship op het programma. Mervyn King, Dennis Priestly en Mark Walsh wisten allen, zoals werd verwacht, de tweede ronde te bereiken.

Walsh nam het in zijn eerste partij van het toernooi op tegen Justin Pipe. Special Brew had het erg lastig tegen de debuterende Pipe, aangezien hij een zeer langzame speelstijl heeft. Walsh raakte daardoor zichtbaar zijn ritme kwijt en had het daarom lastig tegen de Engelsman. Pipe kwam van 2-0 terug tot 2-1, maar moest in de vierde set toezien hoe Walsh in de vijfde set een knappe 115-score uit werpte. Daarmee pakte hij tevens de overwinning.

Priestly, bezig aan zijn laatste PDC World Darts Championship, haalde beduidend makkelijker de volgende ronde. The Menace nam het op tegen Bernd Roith en gunde hem alleen de eerste leg. Priestly pakte vervolgens acht legs op rij en dit was genoeg om met 3-0 in sets de Duitser te verslaan. In de tweede ronde zal Priestly, tweevoudig winnaar van het toernooi, het mogen opnemen tegen titelkandidaat Gary Anderson.

In de laatste partij van de eerste ronde mocht Mervyn King het opnmene tegen Magnus Caris. Caris wist zich eerder op de avond via de voorrondes zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, maar kon daarin niet voor een verrassing zorgen. King boekte een simpele 3-0 overwinning op de Zweed, die in 1994 de halve finales van Lakeside wist te halen. Na de kerstdagen mag The King het opnemen tegen Andy Smith. Hij wist in de eerste ronde met 3-1 van Shane Tichowitsch te winnen. Daardoor plaatste Smith zich voor de tweede keer uit zijn loopbaan voor de tweede ronde van het PDC Wolrld Darts Championship.

De partijen uit de tweede ronde worden vanaf maandag 27 december afgewerkt.