Viggo Mortensen als 'gunslinger'

Regisseur Ron Howard overweegt Viggo Mortensen voor de hoofdrol in The Dark Tower. De acteur is in de running voor revolverheld Roland Deschain in de verfilming van de fantasy-reeks van Stephen King. Dat zegt Howard tegen de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Ook Daniel Craig, Hugh Jackman en Jon Hamm zouden kandidaten zijn. Mortensen staat echter met stip op één bij de fans. "Die namen staan inderdaad op de shortlist, maar op de Dark Tower-fansites is het Viggo wat de klok slaat", vertelt Howard.

Het is nog even afwachten voor wie Howard uiteindelijk kiest. De eerste film, waarschijnlijk gebaseerd op het eerste boek The Dark Tower: The Gunslinger, staat gepland voor 2012. De volgende twee films worden in de twee à drie jaar daarna gemaakt. Ook gaat Howard een aansluitende tv-serie maken, waarvan hij het eerste seizoen regisseert.

The Dark Tower is met zeven delen en een achtste in de maak de meest ambitieuze boekenserie die King ooit heeft geschreven. De serie omvat zijn gehele carrière, met elementen van fantasy, sciencefiction, spaghetti-western en kwade supercomputers. In het zesde boek heeft King zelf een gastoptreden.


Viggo Mortensen (Foto: Novum)