Prominente Arubaanse journalist vermoord

De 47-jarige journalist John Castro is donderdag op Aruba om het leven gebracht. Poentje, zoals hij beter bekendstond, werd door zijn kinderen in zijn tuin gevonden. Hij is vermoedelijk doodgeschoten, meldt een politiewoordvoerder.

Castro had een populaire tv-show op het eiland en was een prominent figuur op de voormalige Antillen. In zijn shows sneed hij vaak controversiële onderwerpen aan. Of dit iets met zijn dood te maken heeft is onduidelijk. "We sluiten niets uit", stelt de zegsman. Het ombrengen van journalisten gebeurt volgens de woordvoerder op Aruba maar zelden.

Castro kreeg twee jaar geleden in Nederland bekendheid toen hij Patrick van Eem interviewde. Van Eem had kort daarvoor Joran van der Sloot met een verborgen camera-actie aan de praat gekregen over de verdwijning van Natalee Holloway.

De dood van Castro heeft volgens de politiewoordvoerder veel impact op de Arubaanse gemeenschap 'omdat hij geliefd was'. Mensen reageerden geschokt, ook door de manier waarop hij aan zijn einde kwam, zegt de woordvoerder. De politie heeft naar eigen zeggen al veel tips binnengekregen. Nog niemand is aangehouden.

De politie werd rond 08.00 uur op de hoogte gebracht van het voorval. Het slachtoffer had verwondingen aan zijn hoofd, maar onderzoek van de patholoog-anatoom moet uitwijzen of hij werkelijk is doodgeschoten. De woordvoerder laat weten dat dit een smet is op de reputatie van Aruba als veilig vakantie-eiland.

De politie heeft een rechercheteam van tien man op de zaak gezet.