'Britse spion in sporttas al langer dood'

Een Britse spion, van wie het lichaam werd aangetroffen in een sporttas, is vermoedelijk al een week voordat hij werd gevonden overleden. Dat heeft de politie woensdag gezegd.

Het lichaam van de spion, de 30-jarige Gareth Williams, werd in augustus in zijn appartement in Londen in een sporttas aangetroffen. De politie en Scotland Yard stelden een moordonderzoek in, maar hadden weinig aanknopingspunten. Ze zijn nog steeds op zoek naar twee personen die in juni of juli in de buurt van het appartement werden gezien.

Volgens een getuige heeft het tweetal, een man en een vrouw, gezegd te beschikken over een sleutel van het appartement. Hoofdinspecteur Jackie Sebire, die het onderzoek naar de dood van Williams leidt, zei dat Williams erg op zichzelf was en de sleutel dan ook niet snel aan iemand anders dan aan directe familieleden zou hebben gegeven.

Sebire zei tevens dat het nog steeds onduidelijk is of Williams is overleden als gevolg van een verkeerd afgelopen seksspel. De hoofdinspecteur riep dan ook voormalige partners van Williams op zich te melden bij de politie.

In het appartement van Williams zouden volgens de politie mensen zijn geweest, van wie de identiteit nog niet is achterhaald. "Er is forensisch bewijs waaruit blijkt dat er andere mensen zijn geweest", aldus Sebire.

Williams werkte tijdelijk voor de Britse spionagedienst MI6. Welk werk hij verrichtte en hoe lang hij voor de inlichtingendienst werkte, is onduidelijk, maar de politie acht het uitgesloten dat zijn dood te maken heeft met zijn werk of het landsbelang.