Playstation 3 miljoen keer verkocht in Benelux

Een miljoen mensen hebben een PlayStation 3 gekocht in de Benelux. Dat heeft Sony Computer Entertainment vandaag bekendgemaakt. De PlayStation 3 verscheen in maart 2007, na de concurrenten Xbox 360 en Nintendo Wii. In november maakte het bedrijf al bekend dat van de PSP een miljoen exemplaren waren verkocht in de Benelux.

In het najaar van 2009 introduceerde Sony een verbeterde, kleinere en goedkopere versie van de Playstation 3. Dit heeft de verkoop van de spelcomputer een flinke impuls gegeven. De onbetwiste marktleider is nog altijd de Nintendo Wii. Naar verluidt zijn er twee keer zoveel Wii-spelcomputers verkocht als van de Playstation 3 en Xbox 360 samen.

Dit jaar introduceerde Sony de filmservice Mubi waarmee tegen betaling films kunnen worden gekeken. Daarnaast ondersteunt de Playstation 3 de mogelijkheid om games en films in 3D af te spelen. In september introduceerde Sony de bewegingscontroller Playstation Move. Sony wil de Playstation 3 neerzetten als een multifunctioneel apparaat.