Ontsnapte stier toch afgemaakt

De stier die uit het islamitische slachthuis Atlas in Arnhem ontsnapte en uiteindelijk in Het Beloofde Varkensland in Amstelveen terechtkwam is toch afgemaakt. Het dier bleek volstrekt onhandelbaar.

Atlas liet niemand in zijn stal toe en ging met een killersblik in zijn ogen bij de minste geringste beweging van de deur onmiddellijk tot de aanval over, meldt de website familiebofkont.nl van de dierenopvang in Amstelveen.

Een dierenarts wilde de Litouwse stier dinsdag castreren, maar het beest ging met de verdovingspijl in zijn flank volledig door het lint. Het dierenparadijs heeft met de arts vastgesteld dat Atlas is getraumatiseerd en dat de mens zijn vijand was geworden. "Levensgevaarlijk, een tijdbom op Het Beloofde Varkensland."

Een dierwaardig leven zat er niet meer in, was de conclusie, waarna Atlas de genadeprik kreeg toegediend. Godzijdank zijn er geen andere doden gevallen, zou de arts hebben gezegd.

De stier zorgde vorige maand voor opschudding nadat hij uit het slachthuis was ontsnapt. Hij rende de straat op en beschadigde twee passerende auto's. Het dier werd anderhalf uur na zijn ontsnapping met een verdovingsgeweer uitgeschakeld, waardoor zijn vlees niet meer geschikt voor consumptie was. De slachter was bereid Atlas een goede oude dag te bezorgen en schonk het dier aan Het Beloofde Varkensland, waar dieren die iets vervelends hebben meegemaakt worden opgevangen.