'Extreem weer' en ijzel in zuidoosten

Automobilisten in Limburg, Gelderland en het oosten van Noord-Brabant moeten woensdagochtend rekening houden met gladheid door ijzel en lichte sneeuw. In het hele land kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing. Daarvoor waarschuwt het KNMI.

Ondanks het 'extreme weer' wordt de spits niet bijzonder druk, verwacht de VerkeersInformatieDienst (VID). "Woensdag is de spits meestal licht. Nu is het ook nog kerstvakantie, daardoor zal de drukte meevallen", zegt een woordvoerder.

De gladde wegen hadden rond 07.15 uur nog niet tot meer ongelukken geleid dan normaal. De VID verwacht dan ook een normale spits met wat uitloop.

De politie maakte dinsdag al bekend dat ze woensdagochtend gaat controleren of weggebruikers zich aan de zogenoemde 'snelheidsdeken' houden. Vanwege kans op gladheid heeft Rijkswaterstaat de maximumsnelheid op sommige snelwegen verlaagd naar vijftig kilometer per uur.

De lagere snelheid wordt aangegeven met matrixborden. De snelheidsbeperking werd tot nu toe massaal genegeerd en dat zou tot veel ongelukken leiden.


(Foto: Novum)