[PDC] Ook Klaasen kan naar huis

Drie Nederlanders hebben al geprobeerd om in de volgende ronde van de Ladbrokes World Championship te komen. Echter is dat nog geen enkele landgenoot tot aan dit duel gelukt. Jelle Klaassen gaat het proberen tegen de Engelsman Steve Brown.

De Nederlander begon niet heel slecht aan het duel maar zag toch al snel een achterstand van 2-0 in legs op de borden verschijnen. In de daaropvolgende leg kwam Klaasen op ruime voorsprong maar miste toch vijf darts op een dubbel. Uiteindelijk was zijn voorsprong zo groot dat hij zijn eigen leg wist te pakken en zich kon gaan richten op een break op zijn tegenstander. Dit wist de Nederlander niet te forceren en zag de Engelsman de eerste set pakken.

De tweede set ging ook weer tegen de darts in. Jelle Klaassen wist deze set met 3-1 te pakken maar ook dit was weer kantje boord. De Nederlanders lijken allemaal nogal last te hebben van een dubbel syndroom. Eerder al vloog Co Stompé eruit door het missen van veel dubbels. Vandaag was het Michael van Gerwen die zijn partij vergooide door dubbels te missen en ook nu was het weer een Nederlander die een hoop dubbels miste.

De derde set ging opnieuw tegen de darts in en ditmaal was dus Brown weer de man die vrij eenvoudig de set won. Klaasen kwam amper in zijn ritme en zag het verschil al snel oplopen en dat resulteerde uiteindelijk dus in setverlies. Ook in de vierde set was Klaasen duidelijk de mindere. De Nederlander kwam niet in zijn ritme en zag Steve Brown uiteindelijk de set en dus de overwinning pakken.