[PDC] Suljovic is Van Gerwen de baas

De vijfde dag van de Ladbrokes World Darts Championship is een Nederlandse dag. De afgelopen dagen kwamen alleen Co Stompé en Roland scholten in actie maar vandaag komen er ook weer een aantal Nederlanders in actie. Michael van Gerwen opende het bal van vandaag.

Een uitstekende eerste leg van Mensur Suljovic was meer dan uitstekend. In het begin kon Van Gerwen de Oostenrijker bijhouden maar al snel moest de Nederlander hem laten gaan. Van Gerwen maakte een niet al te sterke indruk in de eerste set en zag ook de tweede en derde leg aan zich voorbij gaan.

De tweede set was eigenlijk het omgekeerde van de eerste set alleen had Van Gerwen het minder makkelik als zijn tegenstander. De Nederlander bleef een hoop dubbels missen maar wist uiteindelijk toch de derde set met 3-0 binnen te slepen. De derde set leek opnieuw vrij gemakkelijk naar Van Gerwen te gaan maar hij verzaakte en miste een aantal pijlen op de dubbel om zo de derde set binnen te halen. De Oostenrijker kon weer terugkomen in de derde set en deed dat ook. Suljevic pakte zelfs de derde set omdat de Nederlander verzaakte op zijn dubbels.

In de vierde set kwam de Oostenrijker opnieuw op een ruime voorsprong. De Oostenrijker had zelfs al een wedstrijdpijl maar miste deze. Van Gerwen wist toen met een bullseye en dubbel 16 een vroegtijdige uitschakeling nog te voorkomen. Een leg later was het wel raak voor Suljevic.