Call of Duty: Black Ops is een succes en details over DLC

Call of Duty: Black Ops doet het goed volgens Activision. Het spel heeft sinds de uitgave al meer dan één miljard dollar opgebracht en is daarmee naast Avatar het enige media-product dat in zo'n korte tijd zoveel heeft verdiend. Daarnaast is er meer dan 600 miljoen uur gespeeld in het spel Black Ops sinds uitgave.

Volgens Microsoft loggen Black Ops-spelers op de Xbox 360 meerdere keren op een dag in en vaak spelen ze dan ook nog meer dan uur per keer. Bobby Kotick, baas bij Activision Blizzard, vind deze cijfers een goed eerbetoon aan alle mensen die aan dit spel en eerdere spellen hebben gewerkt. Kotick bedankt ook de online-gemeenschap voor Call of Duty want zonder hun had deze gemeenschap nooit zo groot kunnen worden.

Op 1 februari zal er wereldwijd DLC uitkomen voor Black Ops. Deze DLC zal First Strike gaan heten en zal vijf nieuwe maps bevatten. Vier maps zijn voor de gewone multiplayer: Berlin Wall, Stadium, Kowloon en Discovery. Één map zal voor de zombie-mode zijn: Ascension. De DLC zal $15,- gaan kosten en dat is ongeveer 1200 MSP of €12,-.

Xbox Live Silver-gebruikers kunnen in het weekend van 28 tot 30 januari gratis Call of Duty: Black Ops Multiplayer gaan spelen want dan gooit Microsoft de restricties voor de spelers van Black Ops eraf.