Cel en tbs voor agressieve verkrachter Almere

Een 17-jarige jongen uit Almere is dinsdag veroordeeld tot vijftien maanden jeugddetentie en jeugd-tbs voor vier zedendelicten. De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de jongen in juni vier meisjes uit Almere heeft verkracht, aangerand en mishandeld. Een slachtoffer was nog geen 12 jaar.

De Almeerder, toen 16 jaar, benaderde de slachtoffers vanaf zijn scooter. Hij sloeg en schopte ze tot ze vielen. Eenmaal op de grond betastte hij zijn slachtoffers. Volgens de rechtbank is in een van de gevallen sprake van poging tot doodslag omdat hij het meisje met een baksteen te lijf ging.

De rechtbank bepaalde dat de Almeerder na zijn jeugddetentie in een inrichting behandeld moet worden, zodat hij in de toekomst niet opnieuw de fout in gaat. Zelf ontkent hij dat hij de meisjes heeft aangeraakt.

Volgens deskundigen is de Almeerder verminderd toerekeningsvatbaar en heeft hij onder meer een ontwikkelingsstoornis. Ook is zijn jeugd problematisch verlopen. De deskundigen denken dat de jongen de slachtoffers eerder aanviel om zijn agressie kwijt te kunnen dan om zijn seksuele behoeften te bevredigen.

De Almeerder moet aan alle slachtoffers een schadevergoeding van tussen de twee- en vierduizend euro betalen.