Leonardo DiCaprio bracht meeste geld in laatje

Leonardo DiCaprio sluit volgende week een zeer lucratief jaar af. De acteur speelde in Shutter Island en Inception, twee van de succesvolste films van het jaar. Dankzij die hoofdrollen voert DiCaprio de lijst aan van acteurs wier films het meest hebben opgebracht. Het Amerikaanse zakenblad Forbes stelde de lijst samen.

DiCaprio leverde de filmstudio's in totaal 1,1 miljard dollar op. Shutter Island bracht wereldwijd 295 miljoen op en is daarmee de hekkensluiter van de vijftien succesvolste films van 2010. Inception was goed voor 825 miljoen dollar en bracht op twee films na het meeste op. Alleen Alice in Wonderland en Toy Story 3 waren succesvoller.

De nummer twee op de lijst van Forbes is verrassend Mia Wasikowska. De 21-jarige Australische actrice brak dit jaar door dankzij een hoofdrol in Tim Burtons Alice in Wonderland. Die film bracht wereldwijd ruim een miljard op en is daarmee de op een na succesvolste rolprent van dit jaar.

Wasikowska's tegenspeler Johnny Depp leverde de studio's eveneens 1,03 miljard dollar op en staat daarmee op de derde plek. Depp speelde naast Alice in Wonderland dit jaar ook in The Tourist, die momenteel in de bioscopen draait.

Robert Downey Jr. en Daniel Radcliffe maken de acteurstop vijf van Forbes compleet. Downey Jr. harkte 808 miljoen dollar bij elkaar dankzij de films Iron Man 2 en Due Date. Radcliffe bezorgde de filmstudio's al 780 miljoen dollar met Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, die sinds half november draait. De zevende Potterfilm, nu al de op drie na succesvolste film van het jaar, is wereldwijd nog te zien op het witte doek.


Lucratief jaar voor Leonardo DiCaprio (Foto: Novum)