Rob de Nijs baalt van Top 2000

Rob de Nijs staat met zeven nummers in de jaarlijkse Top 2000, maar blij is hij niet. De 68-jarige zanger baalt ervan dat mensen niet op zijn recente repertoire stemmen. Dat geldt ook voor andere nummers die de lijst elk jaar halen.

"Het is elke keer hetzelfde riedeltje van mensen die ook al een hele tijd bezig zijn", zei De Nijs in het programma High Tea van Radio 2, dezelfde zender die elk jaar de Top 2000 samenstelt.

De Nijs is dit jaar zeven keer terug te vinden in de lijst. Onder meer Malle Babbe, Banger Hart en Het werd Zomer staan erin. Zijn nieuwere liedjes haalden het niet. "Eigenlijk alle nieuwe stukken waarvan je zelf denkt: hiermee sta ik in deze tijd, die staan niet eens op het keuzelijstje. Ja, dat is dan vrije keuze, maar een mens is lui en kruist gewoon aan wat hij kent."

De Top 2000 wordt uitgezonden van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond. De stemmen zijn inmiddels geteld. Radio 2 maakt de definitieve lijst maandag bekend. Eerder werd al bekend dat niet Queen, maar The Eagles met Hotel California op nummer een staat.


Rob de Nijs baalt van Top 2000 (Foto: Novum)