FTD verwijdert New Kids Turbo-spots

Nieuwsgroepclub FTD heeft alle spots verwijderd die users wijzen op het feit dat ergens anders op het internet camversies te vinden zijn van New Kids Turbo.

In een eerdere rechtszaak tussen Eyeworks en FTD bepaalde de rechter al dat downloaden van films, ook uit illegale bron, in Nederland volledig legaal is, maar dat FTD uploaden stimuleerde door het plaatsen van meldingen dat 'Komt een vrouw bij de dokter' te downloaden zou zijn. De rechter sommeerde FTD alle spots van Komt een vrouw bij de dokter te verwijderen. Van dat precedent maakt Eyeworks nu gebruik om spots van New Kids Turbo te laten verwijderen.

Overigens is het ook onmogelijk om via FTD de film Harry Potter and the Deathly Hallows terug te vinden. Die laatste wordt ook van usenetservers als Eweka, Giganews, Easynews en andere usenetaanbieders verwijderd waardoor het lastiger is de film compleet te downloaden.

Leuk detail is dat New Kids aanvankelijk populair is geworden onder downloadende jongeren. Toen New Kids nergens op tv te zien was, werden de jongens uit Maaskantje juist populair omdat de filmpjes overal te downloaden waren. Een test wijst overigens uit dat de film eenvoudig gevonden kan worden met verschillende nzb-zoekmachines.