Clooney vervangt Downey Jr. in Gravity

George Clooney vervangt Robert Downey Jr. in de sciencefictionthriller Gravity. De film van Alfonso Cuaron werd maandenlang geplaagd door afzeggingen van acteurs en actrices en dreigde zelfs geen doorgang te kunnen vinden. Dat schrijft het filmvakblad Hollywood Reporter.

De Mexicaanse regisseur had eerst Robert Downey Jr. en Angelina Jolie op het oog voor de film waarin een vrouwelijke astronaut terug naar de aarde probeert te komen na een ongeluk in de ruimte. Na meerdere toe- en afzeggingen van de 35-jarige Jolie werden onder anderen Scarlett Johansson en Natalie Portman gepolst. Uiteindelijk hapte Sandra Bullock toe, maar toen besloot Downey Jr. er de brui aan te geven.

Filmstudio Warner Bros. overwoog om het project te laten varen, maar wist toch Clooney te strikken. De mannelijke hoofdrol in Gravity is geen dragende en heeft alleen speeltijd in de eerste, cruciale scène waarin twee astronauten overblijven na de rampzalige gebeurtenissen in hun ruimtestation.

De opnames van Gravity staan gepland in de lente, vlak nadat Clooney het filmen van zijn politieke drama Ides of March heeft afgerond.


George Clooney (Foto: Novum)