Schappen AH steeds leger door stakingen

Ook een deel van de werknemers van het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle heeft het werk neergelegd. Werknemers van distributiecentra in Zaandam, Pijnacker, Tilburg en Geldermalsen deden dat al eerder deze week. Albert Heijn laat weten dat inmiddels honderden winkels door de stakingen in de problemen komen met de bevoorrading.

Werknemers van een aantal distributiecentra van Albert Heijn legden woensdagavond het werk neer nadat cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en Albert Heijn na zeven uur overleg opnieuw waren vastgelopen. Albert Heijn bood een loonsverhoging van 1,5 procent, de vakbonden eisten een verhoging van 2 procent. FNV Bondgenoten laat echter weten nog altijd te gaan voor een loonsverhoging van 2,5 procent.

Volgens een woordvoerder van Albert Heijn maakt de supermarkt zich zorgen om de drukke dagen voor kerst. "We willen uiteraard voor onze klanten over alle producten beschikken, maar steeds meer winkels missen producten." Volgens haar merkt het bedrijf tot nu toe niet dat klanten wegblijven.

Volgens een woordvoerder van FNV zetten de werknemers van de distributiecentra hun staking voor onbepaalde tijd voort. Er is vooralsnog geen zicht op hervatting van het cao-overleg, zeggen Albert Heijn en de vakbonden.