Haase hoopt op andere opzet Masters

Robin Haase is een voorstander om de opzet van de Nederlandse tennismasters in de toekomst te veranderen. "Het lijkt me leuk om in een poulesysteem te spelen. Dan is iedereen verzekerd van minimaal drie wedstrijden", zei de 23-jarige Hagenaar na het bereiken van de halve finale in Rotterdam.

Haase denkt dat niemand gebaat is bij een opzet waarin de verliezer na één nederlaag al naar huis moet. "Om in twee poules van vier te gaan spelen is goed voor de spelers, de sponsoren en de toeschouwers", denkt hij. "Ik verwacht dat de tennisbond wel naar de mening van de spelers zal vragen."

Haase bereikte de volgende ronde door een 6-7 (3), 6-4, 6-3 overwinning op Jasper Smit. Hij leverde in de hele partij geen enkele keer zijn service in. Zijn tegenstander in de halve finale moet komen uit de ontmoeting tussen Jannick Lupescu of Thomas Schoorel, die het vrijdag tegen elkaar opnemen.

Een voorkeur voor zijn volgende opponent heeft hij niet. "Ik heb met Yannick veel getraind en samen met Schoorel heb ik veel gereisd. Het zijn allebei goede jonge spelers." Haase verdedigt in het Topsportcentrum van Rotterdam zijn titel. Hij won het toernooi ook in 2006.