Asielzoeker die meisje doodreed mag blijven

Een Britse man is woest op de autoriteiten, omdat een asielzoeker die zijn twaalfjarige dochtertje doodreed in het Verenigd Koninkrijk mag blijven. De 33-jarige Mohammed Ibrahim reed de twaalfjarige Amy Houston in 2003 aan met zijn auto en liet haar vervolgens hulpeloos achter.

Het meisje overleefde het ongeval niet. Later werd de doodrijder toch nog gevonden. De asielzoeker kreeg vier maanden gevangenisstraf, maar mocht na zijn straf in het land blijven. Amy's vader, de 41-jarige Paul Houston heeft sindsdien alles in het werk gezet om Ibrahim alsnog het land uit te krijgen. Naast het doodrijden van Amy heeft de man namelijk nog meer criminele delicten gepleegd.

De advocaten van Ibrahim menen dat hun cliënt het recht heeft om te blijven, omdat hij inmiddels zelf een gezin heeft. Houston is woedend om het besluit: "Ik ben verschrikkelijk kwaad. Dat moeten we allemaal zijn. Dit is een perversiteit van onze maatschappij. De rechters vinden dat het niet uitmaakt dat je hier komt, iemand vermoordt, de wet negeert en dat dat je lang kunt blijven, omdat je een kind hebt?"

Houston: "Je werkt hard, je houdt je aan de regels, betaalt je belastingen en dan is dit de manier waarop je behandeld wordt. Wat zegt dat over onze politici, onze leiders en het systeem? Het is een grap! Waar zijn mijn mensenrechten?"