Iran: PVV weerzinwekkend en racistisch

Iran is niet bepaald blij met de PVV van Geert Wilders. "De oorlogshitsende, weerzinwekkende en racistische standpunten van de Vrijheidspartij (PVV, red.) kunnen in toenemende mate de geloofwaardigheid van Nederland ondermijnen", aldus de Iraanse ambassade donderdag in een verklaring.

Iran reageert hiermee op de opmerkingen van PVV-Kamerlid Win Kortenoeven, die pleitte voor preventieve oorlogshandelingen tegen het land. Iran: "Zo'n benadering zal het imago van Nederland in de ogen van verstandige mensen in de wereld besmeuren."

Volgens de Iraanse ambassade kan Wilders zich beter bezighouden met de interne problemen binnen zijn partij, zoals de PVV-Kamerleden die in het verleden gerechtelijk zijn veroordeeld.

"Iran is een vredelievend land dat nog nooit een ander land heeft aangevallen. Toch zou het volkomen dwaas zijn voor anderen om ook maar te denken aan een aanval op Iran, want in dat geval kan de agressor zo'n verpletterend antwoord tegemoet zien dat hij voor altijd spijt zal hebben van zijn onverantwoordelijke gedrag", zo sluit de Iraanse ambassade haar verklaring af.


Iran: PVV weerzinwekkend en racistisch