Doek valt voor Haarlem Basketbalweek

Er komt geen vervolg op de Haarlem Basketballweek. Over twee weken zou het toernooi als Haarlem Basketball Classic nieuw leven worden ingeblazen, maar een begrotingstekort gooide roet in het eten. "Het is afgelopen, het is over en uit en dat doet heel erg veel pijn. Een uit de hand gelopen hobby is niet meer genoeg in deze tijd", verklaart Marloes Voskuilen namens de organisatie.

Vorig jaar ging de Basketballweek al niet door omdat het bedrijf dat de rechten om het toernooi te organiseren failliet ging. Daardoor kwamen de rechten bij de gemeente Haarlem te liggen die met de oude organisatoren in zee ging. Een goed deelnemersveld was verzameld, maar door het afhaken van de Belgische nationale ploeg was er geen zekerheid dat alle kosten door de kaartverkoop zouden kunnen worden gedekt. Het tekort bedraagt 26 duizend euro.

De Haarlem Basketball Week werd in 1982 voor het eerst georganiseerd en was jarenlang een groot succes. Aan het begin van deze eeuw kwam de klad erin en na de editie van 2002 duurde het vier jaar voor er een vervolg kwam. In 2007 ging het toernooi voor het eerst als Amsterdam Haarlem Basketball Week door het leven waarbij om het jaar in Amsterdam en Haarlem werd gespeeld, maar ook dat kon het toernooi niet redden.