Winstverwachting Square Enix fors naar beneden

Het uitstel van de actiegame Deux Ex: Human Revolution heeft er mede voor gezorgd dat de Japanse game-uitgever Square Enix zijn winstverwachtingen naar beneden heeft bijgesteld. De uitgever verwacht in de periode van april tot en met maart volgend jaar omgerekend 8,9 miljoen euro winst te maken in plaats van een beoogde 107 miljoen euro.

Square Enix wil meer tijd investeren in het afwerken van Deux Ex: Human Revolution. De oorzaak van de lage verwachtingen ligt niet alleen bij het uitstel van Deux Ex, maar ook bij de tegenvallende verkoop van Final Fantasy-games. Zo is de grote online game Final Fantasy XIV niet zo populair als dat de uitgever verwacht had. In november waren er in totaal 'slechts' 630-duizend exemplaren van het pc-spel verkocht. Daarnaast is de Playstation 3-versie van de online game uitgesteld.

Square Enix geeft verder aan dat 'een belangrijke game' niet zo goed verkocht heeft als verwacht. Op welk spel het bedrijf doelt, is niet duidelijk. Het zou kunnen gaan om Kane & Lynch 2: Dog Days waarvan, naar schatting van marktanalysewebsite Vgchartz, slechts een half miljoen exemplaren zijn verkocht.