[EL] Uitslag Liverpool - FC Utrecht

Vanavond stond ook voor FC Utrecht de laatste groepswedstrijd uit de Europa League op het programma. De ploeg mocht op Anfield Road aantreden tegen Liverpool. De wedstrijd eindigde in 0-0. Tegenvaller voor Utrecht was het uitvallen van Ricky van Wolfswinkel.

In de eerste helft had het veredelde B-elftal van Liverpool iets meer overwicht, al was Utrecht in de beginfase dichtbij een doelpunt. Een slippertje in de verdediging van de Engelse ploeg zorgde er bijna voor dat Van Wolfswinkel alleen op keeper Jones af kon. De defensie van The Reds bracht echter net op tijd redding. Dichtst bij een treffer was Liverpool-middenvelder Jovanovic. Hij maakte knap ruimte voor zichzelf vrij en zijn schot belandde, na licht aanraken van Vorm, op de lat. Kort voor rust kreeg Utrecht een tegenslag te verwerken, aangezien Van Wolfswinkel geblesseerd het veld moest verlaten. De spits kwam ongelukkig op zijn schouder neer na een kopduel met Wilson.

In de beginfase van de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig, al kwam daar snel verandering in. Babel, die tot dusverre onzichtbaar was en constant werd uitgefloten door het publiek van Utrecht, liet zich tien minuten na rust voor het eerst echt zien. Zijn schot ging echter voorlangs het doel van keeper Vorm. Niet veel later kreeg diezelfde Babel opnieuw een kans, maar de ex-Ajacied kwam een schoenlengte tekort om de strakke voorzet van Kelly in het doel te schieten. Ook de ploeg van trainer Du Chatinier liet zich zien. Invaller De Kogel vuurde vanaf randje zestien een hard schot op het doel van Jones, maar de keeper wist de bal te pareren.

Na deze wapenfeiten van beide ploegen gebeurde er bar weinig op Anfield Road. Beide ploegen gingen wel op zoek naar een doelpunt, maar speelden te slordig en kregen zodoende geen grote kansen. Twintig minuten voor tijd mocht Kuyt invallen en zodoende kreeg onze landgenoot opnieuw een weerzien met zijn oude ploeg. Een kleine tien minuten voor tijd kreeg Liverpool een goede mogelijkheid om alsnog de score te openen. Na slecht uitverdedigen van Nesu kwam de bal voor de voeten van Cole. Zijn schot werd echter knap geblokt door Keller. In de slotfase gebeurde er vrij weinig meer en zodoende eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Liverpool en Napoli gaan verder in de Europa League. Voor FC Utrecht en Steaua Boekarest zit het Europese avontuur erop.