Aangespoeld lijk Terschelling is vermiste matroos

De dode man die dinsdagnacht op Terschelling aanspoelde was een 49-jarige man uit Leens die sinds dinsdagochtend werd vermist. Hij is woensdag geïdentificeerd, laat het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) weten. Een 19-jarige matroos uit Groningen is nog niet gevonden.

De vissersboot Harlingen 38 sloeg dinsdag rond 04.30 uur tweeënhalve kilometer uit de kust van Terschelling om. De kustwacht zette direct een zoekactie op touw, waarbij twee reddingsboten en twee helikopters werden ingezet. Ook schepen in de buurt schoten te hulp. Een schip pikte rond 05.00 uur de 46-jarige kapitein op. Hij is met een helikopter naar een ziekenhuis in Leeuwarden gebracht, waar hij in kritieke toestand verkeert.

Twee andere vissers werden echter niet gevonden. Dinsdag rond 14.00 uur werd gestopt met zoeken. Het lichaam van de 49-jarige matroos werd rond 01.00 uur in de branding aangetroffen.

Het KLPD onderzoekt hoe het schip kon omslaan. In opdracht van de verzekeraar gaan bergers proberen het wrak naar Harlingen te brengen.