Directeur Het Hofnarretje stapt per direct op

Albert Drent trekt zich per direct terug als directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje. Dat heeft hij besloten na een gesprek met burgemeester Eberhard van der Laan, zo meldt de gemeente. De GGD en de gemeente benoemen een interim-manager die de taken van Drent gaat overnemen.

Het kinderdagverblijf, waar de van kindermisbruik verdachte Robert M. werkte, kreeg de afgelopen dagen forse kritiek. Burgemeester Van der Laan uitte maandagavond twijfels over de situatie binnen de crèches van Het Hofnarretje. Er was te weinig controle waardoor M. zijn gang kon gaan, stelde Van der Laan.

Dinsdag noemde Van der Laan de organisatie 'onprofessioneel' nadat bekend werd dat het kinderdagverblijf ook slaapfeestjes organiseerde. Een woordvoerder van Het Hofnarretje noemde de slaapfeestjes echter een normale manier om een periode van vier jaar af te sluiten met alle medewerkers. Ook andere kinderdagverblijven zouden dat doen.

De gemeente kon een bericht in NRC Handelsblad dat zes van de zeven vestigingen van kinderdagverblijf 't Hofnarretje de afgelopen paar jaar veertien keer een negatief oordeel kregen na inspectie van de GGD niet direct bevestigen.

Vandaag werd ook bekend dat Robert M. in de zomer van 2009 ook een paar dagen heeft gewerkt bij kinderdagverblijf de Toverlantaarn in Amsterdam-Oost. Of de verdachte daar ook kinderen heeft misbruikt is niet bekend.