Van Marwijk geen bondscoach na EK 2012

De kans is groot dat Bert van Marwijk na het EK 2012 in Oekraïne en Polen stopt als bondscoach van het Nederlands elftal. "Als je het mij vraagt, denk ik niet dat ik na 2012 doorga als bondscoach", zegt Van Marwijk in het magazine Nusport. "Dan loopt mijn contract af en wordt het misschien tijd voor wat anders."

Van Marwijk wil weer als clubtrainer aan de slag gaan en heeft zijn zinnen gezet op een grote voetbalcompetitie. "Mijn voorkeur gaat uit naar Duitsland, Engeland of Spanje." Een terugkeer naar de Eredivisie staat vooralsnog niet op zijn favorietenlijstje. "Nee, niet naar Nederland, maar dat zeg ik nu. Tegen die tijd kan alles anders zijn."

Volgens Van Marwijk is er veel interesse voor hem. "Verschillende clubs hebben me al benaderd. Pas als het echt interessant is, maak ik er werk van", zegt de 58-jarige keuzeheer. "Voorlopig ligt mijn hart bij Oranje."

De éénvoudig oud-international bereikte met Nederland afgelopen zomer de finale van het WK in Zuid-Afrika. Daarin was Spanje na verlenging met 1-0 te sterk. Momenteel gaat het in de kwalificatiecampagne voor het EK ook voorspoedig. Oranje gaat aan de leiding in groep E met twaalf punten uit vier wedstrijden.

Van Marwijk is sinds de zomer van 2008 in dienst van de KNVB. Destijds volgde hij na het EK in Oostenrijk en Zwitserland Marco van Basten op. Van Marwijk werkte eerder als clubtrainer bij onder meer Feyenoord, Borussia Dortmund en Fortuna Sittard.