Cruijff woest op shirtsponsoring Barça

Johan Cruijff is woest op zijn Spaanse voetballiefde FC Barcelona. De oud-voetballer haalde stevig uit naar de beoogde shirtsponsoring van FC Barcelona. Dit deed Cruijff via zijn column in de Spaanse krant El Periodico de Catalunya.

"Ik ben er faliekant op tegen", zo zegt Cruijff. De Spaanse kampioen sloot vorige week een overeenkomst van zes jaar ter waarde van 165 miljoen euro met Qatar Foundation. Barça was één van de weinige clubs ter wereld zonder bedrijfslogo op het voetbalshirt. De Catalaanse club draagt de laatste jaren wel de naam Unicef uit via het shirt.

Cruijff: "Het ontbeert de directie aan inbeeldingsvermogen. Ze zien grote bedragen, maar beseffen niet dat het slechts om 6 of 7 procent van de begroting gaat. Je bent uniek in de wereld, geen andere club heeft zijn shirt al die jaren intact gehouden en is toch zo succesvol geweest."

FC Barcelona besloot over te gaan op deze optie vanwege de benarde financiële situatie. "Dat is al jaren zo. Nunez en Gaspart hadden ook voor shirtsponsoring kunnen kiezen, maar deden dat niet. Geniaal of dom? Ben je briljant als je hetzelfde doet als 99,9 procent van de clubs ter wereld? Of ben je dom omdat je de laatste bent die het doet?", aldus  een boze Cruijff.


Johan Cruijff woest over toekomstige shirtsponsoring FC Barcelona