De Boer haalt Lukoki (18) bij eerste elftal

Frank de Boer wil Ajax weer in een ouderwetse 4-3-3 laten voetballen. De interim-coach haalt daarom rechtsbuiten Jody Lukoki naar het eerste team.

De 18-jarige buitenspeler mag vanaf woensdag meedoen met de training, meldt De Telegraaf. De jongeling speelt in de komende dagen nog een duel met Jong Ajax tegen Jong Helmond Sport. Gisteren liet De Boer in de uitwedstrijd tegen Vitesse de 19-jarige Lorenzo Ebecilio debuteren.

Lukoki kan zich wellicht ook klaarmaken voor een debuut, want de uit Congo afkomstige Nederlander is met Ajax in gesprek over een nieuw contract. De jeugdinternational stond eerder al in de belangstelling van ADO Den Haag. Naast Ebecilio debuteerde ook Aras Özbiliz dit seizoen al in Ajax 1.

Interim-trainer Frank de Boer lijkt op de lange termijn terug te willen naar het vertrouwde 4-3-3-systeem met twee buitenspelers, zoals Johan Cruijff het ook voor ogen heeft. De clublegende liet maandag in zijn column weten blij te zijn met De Boer, al waarschuwt hij wel voor teveel optimisme.