Regen en wind teisteren Midden-Oosten

Zware regenval en harde wind teisterden dit weekeinde het Midden-Oosten. Voor de kust van Israël kwam een schip tot zinken en in Libanon overleed een vrouw toen een boom op haar auto viel.

De stormen brachten ongebruikelijk lage temperaturen -op sommige plaatsen tot onder het vriespunt- met zich mee, waarmee een einde kwam aan weken van warm, droog weer dat tientallen bosbranden in Libanon veroorzaakte en de enorme brand in Israël aanwakkerde.

Jordanië had te kampen met zandstormen, evenals Egypte waar de grootste mediterrane haven gesloten moest worden. In de Jordaanse hoofdstad Amman veroorzaakte het slechte zicht door zand een verkeersongeluk waarbij zeker zestien mensen gewond raakten. In Syrië sneeuwde het voor de eerste keer deze winter en in de Libanese hoofdstad Beiroet liepen de straten onder water door hevige regenval.

Voor de kust van Israël zonk een Moldavisch vrachtschip in het stormachtige weer, een Turks schip in moeilijkheden bereikte wel veilig de wal. De bemanning van het Moldavische schip kon zich tijdig in veiligheid brengen.

In Israël richtte de storm op verschillende plaatsen grote schade aan. Bomen werden ontworteld, straten liepen onder en honderden huishoudens werden afgesneden van elektriciteit. Vooral het noorden van het land kreeg het stevig te verduren.