Uitslagen België speelronde 19

Afgelopen weekend werd in de Belgische Jupiler Pro League de negentiende speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Club Brugge pakt belangrijke punten

Club Brugge heeft afgelopen weekend een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg won het lastige uitduel bij KV Mechelen, dat de eerste thuisnederlaag van het seizoen incasseerde, met 0-1. Na zeven minuten was Nabil Dirar verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel in een voorsprong. KV Mechelen kwam kort daarna bijna op gelijke hoogte, maar de kopbal van Gorius ging maar net over het doel. Onze landgenoot Ryan Donk raakte korte tijd later namens Club de paal. Halverwege de eerste helft mocht Mechelen met tien man verder, nadat Benteke wegens een elleboogstoot met rood van het veld werd gestuurd. Kort voor rust raakte Mechelen-speler Van Hoevelen nog de lat.

Na rust ging de thuisploeg opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar deze kwam er niet. Brugge-speler Perisic was nog dichtbij de 0-2, maar zijn schot ging maar net voorlangs. In de slotfase had Wilmet namens Mechelen de gelijkmaker op zijn schoen, maar ook het schot van de invaller ging net langs het vijandelijke doel. Door de winst klom Club naar de zesde plaats en staat Mechelen na dit weekend achtste.

Doelpuntloos gelijkspel voor Anderlecht

RSC Anderlecht heeft de thuiswedstrijd tegen SK Lokeren niet weten te winnen. De bezoekers speelden een uur lang met tien man, maar wisten desondanks geen tegendoelpunt te incasseren. Zelf scoorde de ploeg ook niet en zodoende eindigde de wedstrijd in 0-0.

Vooral Anderlecht kreeg een hoop kansen om de score te openen. Zo kopte Wasilewski over en faalde Leagear alleen voor Lokeren-doelman Copa. Na een half uur spelen mocht Lokeren met tien man verder, nadat Persoons in de ogen van arbiter Gumienny de doorgebroken Boussoufa, hij struikelde over zijn eigen voeten, onderuit trapte.

Na rust ging Anderlecht met een man meer op zoek naar de voorsprong. Wasilewski, Boussoufa en Leager kregen kansen, maar doelpunten bleven uit. Lokeren werd zelfs via Mokulu en Taravel nog een aantal keren gevaarlijk. Anderlecht-doelman Proto hield echter ook zijn doel schoon en zodoende eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.