Uitslagen Duitsland speelronde 16

Afgelopen weekend werd de zestiende speelronde in de Duitse Bundesliga afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Schalke 04 klimt naar boven

Schalke 04 heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan. Op bezoek bij het goeddraaiende FSV Mainz 05 won de ploeg van trainer Felix Magath moeizaam met 0-1. Jefferson Farfan was na een half uur spelen verantwoordelijk voor het enige doelpunt.

Klaas-Jan Huntelaar speelde een belangrijke hoofdrol in de eerste helft. Hij mocht na acht minuten aanleggen voor een strafschop, maar onze landgenoot miste dit buitenkansje. Farfan scoorde voor rust de 1-0. Na rust kreeg ook Mainz een penalty, maar Andre Schürrle wist de bal ook niet in het doel te schieten. Door de overwinning stijgt Schalke naar de tiende plaats. Mainz zakte naar de vierde plek.

Bayern München pakt drie punten

Bayern München heeft afgelopen weekend een moeizame overwinning geboekt De club trof in eigen huis promovendus FC Sankt Pauli en won uiteindelijk met 3-0. Door de driepunter staat de ploeg van trainer Louis van Gaal na dit weekend op de zesde plaats.

Hamit Altintop zette Bayern na ruim een kwartier met een afstandsschot op voorsprong. In het vervolg van de eerste helft waren er nauwelijks hoogtepunten te noteren. Ook na rust viel er bar weinig te genieten. Een kwartier voor tijd kreeg Der Rekordmeister echter de hulp van de arbitrage.

Pauli-doelman Thomas Kessler kreeg rood na een overtreding op Thomas Müller, waarna Philipp Lahm Bayern vanaf de stip naar 2-0 schoot. Even later zette Franck Ribery de uiteindelijke 3-0 eindstand op het scorebord.