Ferrer: "Vitesse had twee gezichten"

Albert Ferrer heeft vandaag tijdens de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Ajax twee verschillende helften van Vitesse gezien. Dat zei de trainer tijdens de persconferentie.

"Over het algemeen hebben we wel weer een goede wedstrijd gespeeld. Vitesse had vandaag twee gezichten. In de eerste helft kwamen we niet onder de pressie van Ajax uit", verklaarde hij. "We hadden geen controle op het middenveld waardoor we de bal niet meer dan drie keer in de ploeg konden houden. Daardoor hadden we geen continuïteit in de eerste helft en dat kwam vooral door de pressie van Ajax."

Over de tweede helft was Ferrer een stuk beter te spreken. "Aan het begin van de tweede helft brachten we Marco van Ginkel voor Davy Pröpper. Dat zorgde voor meer balbezit. Toen zagen we terug wat we elke dag oefenen op de training. Ik ben daarom wel tevreden over de tweede helft."

Hoewel Vitesse in de tweede helft meer controle kreeg, was dat niet voldoende. "Het was nog niet genoeg controle om de wedstrijd te winnen. We moeten leren van onze fouten. Er was aan het begin van de wedstrijd teveel respect voor Ajax. We hadden meer zelf moeten voetballen", zei Ferrer.