De Boer: "Gespeeld zoals ik dat graag zie"

Frank de Boer heeft als trainer van Ajax ook zijn eerste wedstrijd in de competitie winnend afgesloten. Daarbij speelden de Amsterdammers opnieuw fris en aanvallend. Het won met 0-1 van Vitesse

De Boer zag Ajax uitstekend beginnen, maar in de tweede helft was het moeizaam. "Dat is logisch als je vier dagen na zo'n duel met AC Milan op z'n zwaar veld moet spelen", aldus De Boer na afloop. "Dan kan het licht bij sommige spelers uitgaan. Maar ik ben erg tevreden hoor. De jongens hebben gespeeld zoals ik dat graag zie. We hebben met durf en plezier gevoetbald."

"We hebben aangevallen en de tegenstander na balverlies meteen onder druk gezet", tekende Voetbal International op uit de mond van de interim-trainer. "Het was alleen jammer dat het niet snel 2-0 en 3-0 werd. Daarbij speelden we zonder onze topschutters Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui. Het geeft vertrouwen dat we ook zonder hen kunnen winnen."

Ajax deed goede zaken met de kleine overwinning. Zaterdag liet PSV punten liggen en zondag verloor FC Twente punten. De Amsterdammers staan nu drie punten achter koploper PSV.