Noord-Hollander verliest vingers door vuurwerk

Een 35-jarige man uit Barsingerhorn is vrijdagavond drie vingers kwijtgeraakt door vuurwerk. Hij werd in Anna Paulowna slachtoffer van een zogenoemde Cobra zes uit België.

Een 25-jarige man uit Wieringerwerf had het vuurwerk meegebracht naar een feestje in een kantine bij een bedrijf aan de Lange Ring. Hij liet het vuurwerk zien aan de ongeveer acht aanwezigen. Plotseling ging het stuk vuurwerk af, maar nog onduidelijk is wie het heeft aangestoken.

Toen de eigenaar riep dat het om zeer gevaarlijk vuurwerk ging, rende het slachtoffer ermee weg, maar nog voordat hij een raam kon openen kwam het in zijn hand tot ontploffing. De ruit sneuvelde en de man moet de drie middelste vingers van zijn rechterhand missen. Hij is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

De man die het vuurwerk had meegebracht is aangehouden en krijgt een proces-verbaal. Hij had in zijn auto nog meer verboden vuurwerk liggen. Het slachtoffer moet nog worden gehoord. De politie Noord-Holland Noord laat weten niet voor niets te waarschuwen voor illegaal vuurwerk.