Prost: "Verkoop van Renault jammer"

Alain Prost vindt het jammer dat Renault haar Formule 1-team aan Genii Capital en Groep Lotus over heeft gedragen. De Fransman vindt het een groot verlies voor zijn land.

"Ik begrijp dat Renault moet bezuinigen, maar het is ontzettend jammer dat ze weg zijn. Dat Renault nog wel als motorleverancier doorgaat is slechts een schrale troost, want hun Formule 1-team was een deel van onze geschiedenis en ons erfgoed en het is moeilijk om zoiets weer terug te krijgen als het eenmaal weg is," zei Prost tegen Auto Hebdo.

Prost reed van 1981 tot en met 1983 zelf voor Renault en werd in 1993 wereldkampioen met Williams-Renault. "De feiten liegen er niet om. We zitten aan de grond," zei hij over Frankrijk als autosportland. "Franse bedrijven en automerken hebben totaal geen interesse in de Formule 1, terwijl er voor het Franse publiek ook weinig te juichen valt. Onze Grand Prix is immers van de kalender verdwenen en er doen ook al geen Franse coureurs meer mee."

"En het was ook niet onvermijdelijk, maar het enige dat we nu nog kunnen doen is hopen dat de mensen inzien dat dit een slechte zaak is voor een autoland als Frankrijk en er maatregelen genomen worden. Als dat gebeurt is het best mogelijk dat we er sterker uit komen, maar voorlopig gaan we een zware tijd tegemoet," zei de 55-jarige oud-F1-coureur.