PSV krijgt ook van CAS gelijk in zaak-Robert

PSV heeft recht op een vergoeding van Real Betis in de zaak rond de Braziliaanse spits Robert. Dat stelde het internationaal sporttribunaal CAS vandaag, dat daarmee een eerdere uitspraak van de FIFA bevestigde. De Spaanse club is contractueel in gebreke gebleven na het vastleggen van Robert, meldt PSV.

De wereldvoetbalbond stelde PSV eerder al in het gelijk, waarna Betis naar het CAS stapte. Begin december stelde het sporttribunaal de uitspraak nog uit, vermoedelijk omdat de noodlijdende Spaanse club op dat moment een interim-bestuur had. Nu heeft het CAS alsnog de Eindhovenaren in het gelijk gesteld.

PSV wacht naar verluidt nog op 3,5 miljoen van Real Betis, dat Robert in 2007 huurde van PSV en de speler definitief zou overnemen als hij een bepaald aantal wedstrijden zou spelen. De Brabanders gaan nu actie ondernemen om het geld zo snel mogelijk te incasseren. Mocht Betis niet betalen dan zal PSV de Spaanse voetbalbond en de FIFA vragen sportieve sancties en disciplinaire maatregelen te nemen.