SGP: PowNed heeft geen stijl

"Omroep PowNed moet zich beter kleden.” Dat is het motto waarmee SGP-Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf maandag in de Tweede Kamer de begrotingsbehandeling Media ingaat. Dat liet hij vrijdag weten.

PowNed komt voort uit het populaire weblog GeenStijl. Met zijn motto verwijst de volksvertegenwoordiger naar de in zijn optiek stijlloze wijze van radio en tv maken. Hij wil dat mediaminister Marja van Bijsterveldt tijdens de begrotingsbehandeling voorhouden. "Wat deze omroep momenteel presenteert is nog geen stijl. Hard, rauw en brutaal optreden is te mager om met belastinggeld gefinancierd te worden. Is een nieuwe stijl te hoog gegrepen, dan zal dat de omroep aan het eind van deze proefperiode de das om moeten doen."

Eerder kwam PowNed bij veel mensen in negatief daglicht te staan toen verslaggever Rutger Castricum ten overstaan van een groep jonge kinderen de baard van Sinterklaas aftrok. Gisteren werd bekend dat PowNed onder speciaal toezicht komt te staan van het commissariaat voor de media. Zij zouden de mediawet wellicht overtreden door subsidies door te sluizen naar onder andere GeenStijl.


Rutger ontmaskert Sinterklaas.