'Rokende' rat steekt flat in brand

Een rat heeft deze week het appartement van zijn bazinnetje in het Engelse Morecambe in brand gestoken. De rat, met de veelzeggende naam No Name, nam een smeulende sigaret mee in zijn kooi. Volgens de brandweer was het beestje bezig een nest te bouwen.

Volgens de 43-jarige bewoonster van de flat en bazin van de rat is het kooitje 'duidelijk brandbaar'. "Er zitten bierblikjes en papier in, dus het kostte weinig moeite om in brand te vliegen", zo laat ze weten. "Ik weet niet wat hij dacht terwijl hij het deed, maar rond drie uur 's nachts werd ik wakker en was er overal rook."

De vrouw gooide een deken over de kooi in een poging de vlammen te doven, en liep naar buiten om een brandblusser op te halen. Buiten hielden buren haar echter tegen om weer naar binnen te gaan. De brandweer was gelukkig snel ter plaatse om de vlammen te doven.

Dankzij de rookmelder wist iedereen het gebouw snel te verlaten. Zelfs No Name wist op tijd een veilig heenkomen te zoeken. Hij vindt tijdelijk onderdak in het hondenhok. Het flatgebouw heeft slechts lichte brandschade opgelopen.