Xavi: "Sneijder hoort op shortlist Gouden Bal"

Wesley Sneijder greep deze week opvallend genoeg naast een nominatie voor de Gouden Bal. Xavi, één van de kanshebbers, begrijpt de keuze niet.

Maandag werd de shortlist voor de beste voetballer van 2010 bekend gemaakt. Zeker is dat een speler van FC Barcelona de prijs krijgt. Lionel Messi, Andres Iniesta en Xavi zijn de genomineerden, die kans maken op de Gouden Bal. Sneijder was verrast dat hij niet tot de uitverkorenen behoorde. Ook Xavi vindt dat de Nederlander op de lijst had moeten staan.

"Dat Sneijder niet op de shortlist staat vind ik ook opvallend", verklaart Xavi in Sport. "Ik heb begrepen dat in diverse Italiaanse media ophef is ontstaan over de keuze om Sneijder niet te selecteren. Ik deel die mening." 10 januari wordt bekend wie zich de beste voetballer van 2010 mag noemen.

Sneijder breidde zijn conduitestaat vorig seizoen flink uit met liefst drie hoofdprijzen. De Scudetto, Coppa Italia en Champions League werden opgeëist. Daarnaast bereikte hij de finale van het WK in Zuid-Afrika, waar hij uitgroeide tot de aanjager van het Nederlands elftal. Xavi: "Zijn jaar was magnifiek, dus hij hoort gewoon op die lijst te staan."