'UFO gecrasht in Tirol'

Wie dit jaar op wintersport gaat naar de Tiroler sneeuw, loopt de kans op sporen van buitenaards leven te stuiten. Volgens een groep believers is er dinsdagavond namelijk een UFO neergestort.

Het Duitse Centrale Centrum voor Onderzoek naar hemelverschijnselen (CENAP) heeft gisteren bekendgemaakt dat een ooggetuige dinsdag rond 20.30 uur een 'gloeiende vuurbal' heeft gespot langs de hemel boven de Tiroler Alpen. Volgens CENAP is het goed mogelijk dat de man heeft gezien hoe een ruimteschip probeerde te landen.

"Ik zag een zeer heldere vuurbal van oost naar west langs de hemel vliegen", zo citeerde CENAP de Oostenrijker. "Het was veel helderder dan Jupiter. Een lange tijd ging het door, voordat het uiteindelijk verdween. Ik denk dat ik aan het einde een sissend geluid hoorde."

CENAP roept iedere getuige van de UFO-ramp op zich bij hen te melden. Het is helaas niet bekend of er ook filmbeelden van de crash zijn gemaakt. Nabestaanden van de verongelukte aliens kunnen hopelijk troost vinden bij een groep Oekraïense ufologen. Zij willen namelijk een monument oprichten ter nagedachtenis aan buitenaardse wezens die zijn omgekomen tijdens hun poging contact te leggen met aardbewoners.

De kans dat het daadwerkelijk om een gecrashed buitenaards ruimteschip gaat is overigens nihil.