'KPN, Grontmij en Macintosh zijn overnameprooien'

ASM International, KPN, Grontmij, Macintosh Retail Group, Brunel International en Wolters Kluwer kunnen ten prooi vallen aan een overname vanwege hun lage waardering. Dit stelt zakenbank Theodoor Gilissen Bank (TGB) woensdag in het rapport Perspectief 2011.

Nederlandse bedrijven staan er minstens net zo goed voor als in 2007, maar de waarderingen liggen volgens TGB nog ruim 25 procent lager. "Dit schept kansen voor overnames."

Ten aanzien van Wolters Kluwer en KPN zegt TGB dat ze al heel lang worden genoemd als overnamekandidaten. "Reed Elsevier deed al twee pogingen, in 1987 en in 1997; drie maal is scheepsrecht", aldus de zakenbank.

Het Spaanse Telefonica is in de ogen van TGB de meest waarschijnlijke partij om KPN in te lijven, al zou deze op korte termijn genoeg hebben aan de problemen op de Spaanse thuismarkt.

KPN en Brunel zijn ook opgenomen in TGB's nieuwe lijst van favoriete Nederlandse aandelen van dit moment. De tien 'toppicks' bestaan verder uit Koninklijke Ahold, Koninklijke Philips Electronics, Royal Dutch Shell, Unilever, Aegon, Koninklijke DSM, Imtech en BinckBank.