Niet Taliban maar familie verminkt meisje

Niet de Taliban sneed drie jaar geleden de neus en de oren van de zestien jarige Bibi Aisha uit Afghanistan af maar de familie zelf. Jarenlang beweerde het meisje dat ze was verminkt door de Taliban, omdat ze zou zijn weggelopen van haar echtgenoot. Haar schoonvader werd gisteren al opgepakt.

Ze was vanaf haar twaalfde getrouwd met een man die was aangesloten bij de Taliban. Ze moest vaak in de stal slapen en werd mishandeld. Daarna vluchtte ze maar werd door de Taliban gevonden.

Met dit verhaal beschermde ze haar eigen familie, die haar had mishandeld en niet de Taliban. Maar inmiddels is haar schoonvader al opgepakt en ook twee andere familieleden zitten achter de tralies. Vorig jaar kwam magazine Time achter het voorval en publiceerde een serie foto's. Daarom mocht Bibi naar Amerika waar een plastisch chirurg haar behandelde. In oktober kon ze haar nieuwe gezicht laten zien.

Bibi zit nog de komende acht maanden in Amerika voor herstel van haar gezicht. Of ze nog teruggaat naar haar land nu bekend is dat de familie haar heeft verminkt is niet bekend.